Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

History

Το "Green North Club" Ορεστιάδας ξεκίνησε το 2001 με την νέα του μορφή. Νωρίτερα, κατά την περίοδο 1996 – 2000 ήταν μέλος των Cockney’s.Μετά τις τελευταίες μας κινήσεις και την ένωση των περισσοτέρων συνδέσμων της Βορείου Ελλάδος κάτω από την ονομασία “Green North Club’ ελπίζουμε σε ένα καλύτερο «συνδεσμιακό» αύριο και ευχόμαστε καλό κουράγιο.



O σκοπός της ίδρυσης ήταν η συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών φίλων κάτω από μια κοινή στέγη! Τα πρώτα σημάδια από την προσέλευση του κόσμου ήταν πλέον ενθαρρυντικά με αποτέλεσμα το “Green North Club” Ορεστιάδας να μην αντιμετωπίζει προβλήματα επιβιώσης και να συντηρείται από τα μέλη του και ΜΟΝΟ. Αυτή τη στιγμή τα εγγεγραμμένα μέλη του συνδέσμου μας ανέρχονται στα 65. Άτομα κάθε ηλικίας με ένα μεγάλο κοινό όμως, την αγάπη τους για την ίδια ομάδα, τον Παναθηναϊκό! Τις ώρες των αγώνων ο σύνδεσμος κατακλύζεται από τα μέλη και δημιουργείται η δική μας 13, η δική μας φωνή υποστήριξης, το δικό μας γήπεδο, στο δικό μας χώρο.

Οι δραστηριότητες του συνδέσμου μας λόγω και της χιλιομετρικής απόστασης αλλά και του κατεστημένου με τις μετακινήσεις στα ελληνικά γήπεδα περιορίζεται στις οργανωμένες εκδρομές ( οι οποίες μας λείπουν αρκετά ), αλλά δεν μας κρατάει τίποτα στο να μεταφερόμαστε μεμονωμένα.



Το “Green North Club” Ορεστιάδας έχει πρωτοστατήσει στην ένωση των συνδέσμων (Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Δράμας- Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης-Λήμνου-Κοζάνης) της Βορείου Ελλάδος ( Θράκης – Έβρου ) υπό την ονομασία “Green North Club” και οι σχέσεις μας, εκτός από το επίπεδο συνεργασίας σε πολλά θέματα όπως εκδρομών, αναμνηστικών συνδέσμων, περιοδικού, είναι και στενά φιλικές! Η ένωση των Παναθηναϊκων οπαδών είναι η μεγαλύτερη δύναμη όλων, ομάδας και δική μας. Θύρα 13 ενιαία και δυνατή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την απόλυτη συνεργασία μεταξύ μας, πολύ απλά γιατί νοιαζόμαστε μονό για το καλό του Παναθηναϊκού μας. Το όνειρο για ενιαίο “Green North Club” έγινε πραγματικότητα, είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Με συνεννόηση και αλληλεγγύη -που ευτυχώς υπάρχει μεταξύ μας- έχουμε ξεκινήσει να δίνουμε το πράσινο στίγμα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα που είχε αρχίσει να χάνεται, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν ήμασταν ενωμένοι. Η νέα αυτή προσπάθεια είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχει απόλυτη επιτυχία, διότι είναι μονόδρομος για το καλό όλων μας. Ενδεικτικό είναι η παρουσία του Green North Club σε οποιοδήποτε γήπεδο οποιουδήποτε αθλητικού τμήματος του Παναθηναϊκού μας.

Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ως ένας επαρχιακός σύνδεσμος φυσικά είναι η απόσταση! Από 'κει και πέρα το μόνο που ζητάμε είναι ηθική συμπαράσταση διότι δυστυχώς δεν έχουμε τα προνόμια να παρακολουθούμε την αρρώστια μας, την ομάδα μας όσο συχνά θα θέλαμε από κοντά. Και ακόμα πιο δύσκολο είναι η ανάδειξη νέας γενιάς Παναθηναϊκών από μια τέτοια απόσταση, αλλά Παναθηναϊκός δεν γίνεσαι, Παναθηναϊκός γεννιέσαι.